Skip to content

Höstlovsuppvisning i Alby

08 November 2010

I Fredags väntade massor med folk utanför hallen för att få se sina barn, barnbarn, syskon, kusiner eller vänner uppträda. Det var en kall dag vilket resulterade i ett moln av kondens från skrattande munnar på utsidan. Det osade förväntan.

Publik på plats, som en stor familjehögtid. Fokus bakom ridåerna. Dedikerad träning i en hel vecka, en process och nu äntligen skall det få spraka. En flickas partner fattades och tårar föll ner för rosiga kinder i ren förtvivlan över att kanske inte få visa upp sitt nummer. Kamraten var bara lite sen. Numret blev som det skulle.

Att se en flicka på trapets med utsträckta armar och ben förmedlar en känsla av oändlighet. Man kan allt man vill och det är rörande att bevittna sådan frihet. Bruna, blå och melerade ögon som klipper samtidigt som total koncentration tillkallas. Arga uttryck när det inte blev som man ville, även dessa ögonblick otroligt kraftfulla.

Det börjar där. Tidigt i livet. Få ge uttryck och stå för sig själv och sin egen kreativa sida. Lära känna sin kropp och bli trygg i den. Tusen människor kan titta på utan att det finns en rädsla. En person kan titta på och det räknas lika mycket. För jag har tränat och processat med min kropp och mitt sinne och faktiskt tagit mig framåt. Det hela avslutades med en koreografi till Michael Jacksons “Thriller” och det lös i samtligas ögon.

Forrtsätt ta Er framåt. Vägen tar aldrig slut! Tack alla barn och medverkande för en givande och inspirerande höstlovsvecka. Vi kanske ses igen på sportlovet vecka 9, 2011.

Anmälan görs på www.cirkor.eu

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Jennie Wiberg

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: