Skip to content

World Expo Shanghai – Cirkör var med och fick pris.

31 December 2010

Vi vill uppmärksamma 2010 års stora händelser. Cirkus Cirkör fick det hedersamma uppdraget att producera och programmera STREET BY SWEDEN – Svenska Paviljongens satsning på ett gatuprogram på World Expo 2010 i Shanghai.

World Expo 2010 Shanghai är en världsutställning som pågick mellan den 1 maj och 31 oktober under 2010. Utställningen, med temat “Better life – Better city”, visade Shanghais nya status som en av världens viktigaste ekonomiska och kulturella städer. Världsutställningen gav de deltagande nationerna tillfälle att förstärka sina relationer med Kina och ett uttalat mål med den svenska medverkan var utbytet mellan svenskt och kinesiskt näringsliv. I stort sett alla världens länder var delaktiga och byggde olika spektakulära paviljonger på Expoområdet.

Sveriges paviljong med temat ” Spirit of Innovation”, belönades med guld av den internationella expoorganisationen BIE i kategorin kreativitet och gestaltning, vilket vi är mycket stolta över att ha bidragit till genom STREET BY SWEDEN.

Gatuprogrammet har uppmärksammats som bidragande orsak till framgången av arrangörerna och fick stort genomslag hos publiken. Den vackra paviljongen blev en spännande träffpunkt för svenska artister och paviljongens över 3,5 miljoner besökare. Programmet bjöd på Sveriges mest intressanta gatuartister och grupper som satte sin unika prägel på området genom nycirkus, dans, musik och en mängd cross-over artisteri. Akterna kännetecknades av gränsöverskridande och oväntade samarbeten. Och nycirkus var ett självklart inslag.

Med Street by Sweden ville Sweden Expo och Cirkus Cirkör överraska, roa och inspirera besökarna med kvalitativ svensk gatukonst som väckte inspiration, nyfikenhet och uppmärksamhet. Cirkus Cirkör är mycket stolta över att få ha medverkat och spridit glädje med 450 kulturframträdanden under 6 månader och inför hundratusentals besökare!

Lite siffror:
1 maj öppnade världsutställningen i Shanghai
Nära 73 miljoner besökare totalt under Expo i Shanghai
Mer än 3,5 miljoner har besökt den svenska paviljongen
450 kulturinslag med 19 olika akter framträdde genom samarbetet med Cirkus Cirkör och Cirkör Event.

Foto: Tobias Andersson

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: